Bon dia!

Comencem en el nom del pare, del fill, i de l'Esperit Sant.

Amén.

31/1/21

DILLUNS 1: LA SINCERITAT

CICLE INICIAL: EL PASTOR MENTIDER

El pastor mentider és un dels contes més coneguts. El seu missatge continua sent actual, tot i que possiblement el món rural no és molt a prop dels nostre dia a dia.

Dir la veritat ens ajuda a fer que els altres confiïn en nosaltres i segurament a tenir més amics, ja que tenim una certa "credibilitat".



PREGUNTES PER AL DIÀLEG

1.             Per què deia mentides el Pere?

2.             Coneixes algú que t'hagi dit alguna mentida? Per què ho ha fet?

3.             N'has dit alguna vegada? Per què?

 

CICLE MITJÀ I SUPERIOR: EL GRAN PALAU DE LA MENTIDA

Tots els follets es dedicaven a construir dos palaus, el de la veritat i el de la mentida.

Els maons del palau de la veritat es creaven cada vegada que un nen deia una veritat, i els follets de la veritat els utilitzaven per fer el seu castell. El mateix ocorria en l'altre palau, en el qual els follets de la mentida construïen un palau amb els maons que es creaven amb cada nova mentida. Tots dos palaus eren impressionants, els millors del món, i els follets competien durament perquè el seu palau fos el millor.

Els follets de la mentida, molt més tramposos, van enviar un grup de follets al món per aconseguir que els nens diguessin més i més mentides. I com el van aconseguir, van començar a tenir molts més maons, i el seu palau es va fer més gran i espectacular.

Però un dia, alguna cosa estranya va ocórrer en el palau de la mentida: un dels maons es va convertir en una caixa de paper. Poc després, un altre maó es va convertir en sorra, i a l'estona altra més es va fer de cristall i es va trencar. I així, a poc a poc, cada vegada que s'anaven descobrint les mentides que havien creat aquells maons, aquests es transformaven i desapareixien, de manera que el palau de la mentida es va fer més i més feble, perdent més i més maons, fins que finalment es va enfonsar.

I tots, inclosos els follets mentiders, van comprendre que no es poden utilitzar les mentides per res, perquè mai són el que semblen i no se sap en què es convertiran.



PREGUNTES PER AL DIÀLEG

1.             Dius alguna mentida? Quan? Per què?

2.             T'agraden les persones que et menteixen? Per què?

3.             Creus que els altres (mestres, companys, família, amic...) es refien de tu?

Potser aquesta és una bona setmana, o almenys  un bon dia, per no dir mentides, segur que ho pots aconseguir... vols?

PREGUEM

Déu i Pare,

tu a la Bíblia ens vas dir: "la veritat us farà lliures" i també: "quan digueu no, que sigui no; quan digueu sí que sigui sí", 

nosaltres volem ser persones sinceres de les quals tothom es pugui refiar,

volem dir sempre la veritat sense por perquè volem ser persones responsables del que diem i fem...

Ajuda'ns a fer aquest camí de veritat i pau.

 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada