Bon dia!

Comencem en el nom del pare, del fill, i de l'Esperit Sant.

Amén.

19/9/21

DILLUNS 20: SANTA TECLA, PATRONA DE TARRAGONA

 Els Sants són persones que ens han precedit en la història i en el temps. Són models de vida per a nosaltres. Aquesta setmana celebrem la Festivitat de Santa Tecla. Patrona de Tarragona, la nostra ciutat.


Escoltem amb atenció la seva història:

Tecla d'Icònium, santa Tecla, va ser una seguidora i deixebla de Pau de Tars al segle I. Amb tot, al Nou Testament no n'apareix cap esmena, tot i ser venerada com a santa per certes confessions cristianes.

Segons els Actes de Pau, Tecla, va ser una jove noble verge que va escoltar Pau quan feia el seu "discurs sobre la virginitat" i se'n feu seguidora. La mare de Tecla i el seu promès, Tamiris, en assabentar-se que volia ser casta i canviar de vida, van voler escarmentar-la, a ella i Pau. Va ser miraculosament salvada per una tempesta, quan estava a punt de ser cremada en una foguera, i va marxar amb Pau a Pisídia.

Allí, un noble anomenat Alexandre va desitjar-la i intentà prendre-la per força. Tecla va defensar-se i va ser presa i jutjada per haver atacat un noble. Va ser sentenciada a ser menjada per bèsties salvatges, però aquestes no van voler fer-li mal i, ans al contrari, la van protegir dels seus botxins. La llegenda ja no en diu res més.

Se la representa com una noia jove, vestida de forma elegant i sovint coronada, per donar a entendre'n l'origen noble. Els atributs que la distingeixen són, a més dels propis dels màrtirs cristians (com la palma), el braç reliquier i una lletra Tau, que fa referència directa a la seva vinculació amb Tarragona. Molt sovint es troba representada al costat de sant Pau.


PREGUNTES PER AL DIÀLEG

      1. Com t’agradaria viure les festes de la nostra ciutat?

      2. Com ens agradaria que fos la ciutat de Tarragona? Acollidora, neta, alegre…..












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada