Bon dia!

Comencem en el nom del pare, del fill, i de l'Esperit Sant.

Amén.

10/9/18

Divendres 14

Divendres 14

Assemblea a la fusteria




Conten que en una fusteria de la ciutat de “No-sé-on”, hi hagué una vegada una estranya assemblea.

Mentre el fuster dormia, les eines es van reunir per solucionar les seves diferències. El martell exercia de president, però l’assemblea li va dir que havia de renunciar-hi. La causa? Feia massa soroll! I a més es passava el temps donant cops. El martell va acceptar la seva culpa, però va demanar que també fos expulsat el cargol: va argumentar que donava massa voltes per ser eficaç. Davant l’atac, el cargol acceptà també, però alhora va demanar l’expulsió del paper de vidre perquè era molt aspre en el tracte i sempre tenia friccions amb els altres. I el paper de vidre hi va estar d’acord, a condició que fos expulsat el metre, que sempre passava el temps mesurant els altres segons les seves mides com si fos ell l’únic perfecte.

Estaven en aquestes quan va entrar el fuster, es posà el davantal i començà a treballar.
Va fer servir el martell, el paper de vidre i el cargol. Finalment, la rústega fusta es convertí en un magnífic moble.

Quan la fusteria tornà a quedar sola, l’assemblea va reprendre la reunió. El xerrac va dir: “Senyors, ha quedat ben clar que tenim defectes, però el fuster treballa amb les nostres qualitats. Això és el que ens fa ser importants. No pensem més en els nostres defectes i concentrem-nos en les nostres qualitats”.

L’assemblea s’adonà que el martell era fort, el cargol unia i donava força, el paper de vidre era especial per afinar i allisar les asprors i van veure que el metre era precís i exacte. Es van sentir, llavors, un equip productiu de mobles de qualitat. Van estar satisfets i orgullosos de poder treballar junts.

La classe és com un taller. Cadascú és una eina. Per què no cerquem allò que ens pot unir per aconseguir un grup-classe millor?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada