Bon dia!

Comencem en el nom del pare, del fill, i de l'Esperit Sant.

Amén.

10/3/22

DIVENDRES 11: LES ESCOLES DE TARRAGONA A FAVOR DE LA PAU

Tarragona té un programa d’educació per la Pau (DENIP) perquè és una ciutat que vol la PAU. Per això, avui divendres, 11 de març, totes les escoles de Tarragona fem, de forma conjunta i al mateix moment, un acte simbòlic. Volem  mostrar el nostre compromís amb la pau i expressar el nostre rebuig a la guerra d’Ucraïna i a totes les guerres i violència arreu del món. A prop de les 11h, anirem a escoltar uns alumnes que faran una interpretació musical. La seva música i el nostre silenci seran un homenatge a tots els que pateixen i el desig de trobar camins de pau. 

Diu el papa Francesc:

“Tinc un gran dolor al meu cor per l'empitjorament de la situació a Ucraïna. Com jo, tanta gent de tot el món sent angoixa i preocupació. Voldria fer una crida als responsables polítics perquè facin un examen seriós de consciència davant Déu, que és Déu de la pau i no de la guerra; que és el Pare de tots, no només d'alguns, que vol que siguem germans i no pas enemics. Jesús ens va ensenyar que a la insensatesa de la violència se li respon amb les armes de Déu, amb la pregària. Que Maria, Reina de la Pau, preservi el món de la bogeria de la guerra.”

Escolta amb atenció i comenta el decàleg. 


DECÀLEG PER LA PAU

 

1.  Cap violència al món, ni entre persones.  

La pau no s’assoleix amb l’acció armada dels exèrcits ni amb la carrera armamentista, cap guerra porta a la pau. La negociació dialogada permet evitar la mort i la destrucció.

 

2. No maltractar ningú.

Treballem per la no-violència i els drets humans.

 

3. Igualtat de gènere.

La violència contra les dones és una guerra quotidiana. No la permetem.  

 

4.  Educació per la pau i el respecte a tothom. No al racisme.

La violència no s’assoleix amb violència, sinó amb l’educació per a la Pau i el diàleg, per a la gestió dels conflictes sense violència, escoltant les experiències i les raons dels altres, respectant les diferències.

 

5. Cultura de pau, en front de les guerres.

La pau s’assoleix amb la preparació continua de la pau, no preparant-se per la guerra, que és el màxim exponent de la violència, el militarisme i el masclisme en la seva pugna per mantenir el poder sobre els altres mitjançant la por, la força i la mort.

 

6. Respecte i convivència, per a la cooperació entre persones i les comunitats sense exclusions i diferències per causa de l’origen i/o llengua.

Promoure l’escolta activa i la comunicació, creant vincles d'amistat entre les persones, sense desiguals ni discriminació.

 

7. Ajut i suport humanitari a la gent necessitada i les víctimes.

Practicar la solidaritat, amb accions que ajudin a prendre consciència de les necessitats dels altres, ser solidaris i comprometre’ns contra les injustícies.

 

8. Respecte al medi ambient.

Actuacions i compromís per a la preservació del medi ambient, que junt amb els danys personals, esdevé la principal víctima de les guerres.

 

9. Respecte a la salut i la integritat de les persones.

Creació de corredors i espais d’atenció i seguretat de les persones amb serveis de salut i hospitalaris. 

 

10. Justícia al món.



La prevenció de les violències i conflictes parteix del respecte a la llibertat, la justícia i la igualtat entre les persones i entre els pobles.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada