Bon dia!

Comencem en el nom del pare, del fill, i de l'Esperit Sant.

Amén.

17/10/18

Dijous 18

DIJOUS 18
LA UNIÓ FA LA FORÇA
Avui fem la reflexió a partir d'un conte: Una família pagesa n'és la protagonista. Els pares donen una lliçó als seus fills per tal d'entendre que havien d'ajudar més a casa i que tots junts, com a família unida, serien més forts i es podien fer costat.


Era una família de pagesos, que, com a tals, vivien i treballaven en el camp. Els pares ja eren grans, i tenien quatre fills joves. Aquests es portaven molt malament entre ells, i els avisos dels seus pares no els servien de res. Una dia els pares van reunir els fills i els van fer portar un grapat de pals i de branques, recollits pel camp. Quan els van portar un bon nombre de pals i de branques, els van lligar ben fort, de manera que formessin un bon feix.
Aleshores els pares van demanar als seus fills a veure qui era capaç de trencar aquell conjunt de pals lligats. Els quatre fills van anar provant, però cap d'ells no va aconseguir-ho: era un feix massa gruixut i massa fort per poder-lo trencar amb la força de les mans.
Després d'uns quants intents inútils, els pares van deslligar el feix de pals i van anar trencant els pals un a un, la qual cosa era fàcil de fer. Mentre anaven fent això deien als seus fills: "D'aquesta manera, fills meus, si esteu tots units ningú no us podrà vèncer; però si esteu dividits i enemistats, qualsevol que vulgui us podrà fer mal amb molta facilitat".
"La unió fa la força", diu una frase popular. És important estar units; així podem fer molt més, i podem fer costat i donar seguretat i confiança als més febles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada