Bon dia!

Comencem en el nom del pare, del fill, i de l'Esperit Sant.

Amén.

28/11/23

Dimecres, 29 de novembre: Etiquetes


 

Conte estereotips 

Comencem el dia: En el nom del Pare, del Fill i de l’ Esperit Sant. Amén 

 

INTRODUCCIÓ PER A L'EDUCADOR 

A la Neus, cada dia l'etiqueten, i n’acaba ben farta, de tantes etiquetes! En Joan Turu un dels il·lustradors més destacats del nostre país, ens convida a pensar-hi. Ens limiten, ens acomoden, ens separen i ens dificulten canviar? Una reflexió extraordinària i necessària per compartir petits i grans! El tema que tracta Etiquetes (els estereotips i prejudicis) és clau i constant en el seu discurs i és la primera obra on ho tracta d’una manera central i directe. 

 

A la Neus li diuen que és una nena petita, mentidera, de pell blanca, campiona… li pengen cada dia un munt d’etiquetes. Algunes li agraden, d’altres la incomoden, però se n’adona que totes s’hi queden per sempre i n’acaba ben farta, de tantes etiquetes! 

I és que la Neus, només voldria… SER. 

Gaudim del conte Etiquetes, d'en Joan Turú. 




 


 PREGUNTES PER AL DIÀLEG     

 

Ara ja sabem què vol dir "posar etiquetes". Ens ha passat alguna vegada, que ens diguin com som? O que nosaltres diguem com són els altres? 

 

Podem saber com és una persona mirant-la només? O sense parlar-hi ni fer coses junts/es? (prejudicis) 

 

Les coses que fem un dia no ens defineixen! A vegades encertem, i a vegades ens equivoquem, perquè estem aprenent, i no necessitem que ens diguin com som sense conèixer-nos! Intentem comprendre als altres i no etiquetar-los tant ràpid! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada